X

پارتیشن چیست | آشنایی با انواع پارتیشن

09124340498 شماره همراه:
پارتیشن چیست و چه انواعی دارد؟

پارتیشن به معنای قسمت بندی و جداسازی ست. با استفاده از پارتیشن بندی میتوان فضای مورد نظر را به قسمت های مختلف تقسیم بندی نمود و بهترین استفاده از فضا را داشته باشید. از انواع پارتیشن می توان به مدلهای اداری و خانگی اشاره نمود که هر کدام دارای نمونه های ثابت، متحرک، تک جداره و دو جداره، شیشه ای، چوبی و... هستند.

پارتیشن اداری ورک وود
پارتیشن اداری ورک وود

پارتیشن

در بسیاری از ساختمانها نیاز است تا فضاهای بزرگتر را به صورت دائم و یا موقت تفکیک و به بخش‌های جداگانه تقسیم نماییم، این گونه چند محیط کاملا مستقل خواهیم داشت. یکی از روش‌ها برای این تفکیک فضا، استفاده از پارتیشن است. در ادامه قصد داریم شما را با مفهوم و کاربرد پارتیشن‌های مورد استفاده در ساختمان‌ها آشنا نموده و به بررسی انواع پارتیشن بپردازیم.

پارتیشن چیست؟

پارتیشن به معنای قسمت بندی و جداسازی فضاهای ساختمان از یکدیگر است. با استفاده از پارتیشن بندی می‌توان از فضای هدر رفته در یک محیط، به صورت بهینه استفاده نمود. مثلا فضاهای بزرگ را می‌توان به چند قسمت تقسیم بندی کرد و برای هر قسمت کاربردی متفاوت تعریف نمود. از پارتیشن بندی در مکان‌های اداری، مسکونی و غیر مسکونی می‌توان استفاده نمود و با تفکیک فضا، چندین فضای کاربردی طراحی و ایجاد نمود. 

هر سیستمی که بتواند به عنوان جداکننده فضا در نظر گرفته شود، پارتیشن نامیده می‌شود. جدا کننده‌های فضای داخلی ساختمان، که به عنوان پارتیشن شناخته می‌شوند دارای انواع مختلفی بوده و می‌توان آنها را به شکل‌های مختلف طراحی و استفاده نمود. پارتیشن در معماری‌ امروزی، جایگزینی بسیار ارزان و شیک برای دیوارهای جداکننده گچی به شمار‌ می‌روند.

آشنایی با انواع پارتیشن 

پارتیشن در مدل‌ها و کاربردهای مختلف طراحی و مورد استفاده قرار می‌گیرد. پارتیشن های موجود در بازار به دو دسته زیر تقسیم بندی می شوند:

  1. پارتیشن اداری
  2. پارتیشن خانگی (پارتیشن دکوراتیو منزل)

در ادامه یک دسته بندی کلی از انواع پارتیشن بر اساس جنس پارتیشن در اختیار شما قرار می دهیم:

  • پارتیشن شیشه ای
  • پارتیشن ام دی اف
  • پارتیشن چوبی
  • پارتیشن فلزی و یا استیل
  • پارتیشن آلومینیومی
  • پارتیشن پی وی سی

هر کدام از از این جنس پارتیشن ها می توانند دارای مدلهای ثابت، متحرک، تک جداره و دو جداره باشند.

بررسی انواع پارتیشن از لحاظ متریال مورد استفاده برای ساخت

علاوه بر کاربرد پارتیشن‌ها را می‌توان از لحاظ متریال مورد استفاده برای ساخت به مدل‌های زیر دسته بندی نمود:

بر اساس نوع کاربری و نیاز محل کار و یا منزل، باید پارتیشن مورد نظر را انتخاب و خریداری نمایید. در هنگام انتخاب پارتیشن باید به قیمت آن دقت داشته باشید چون مدلهای مختلف بایکدیگر اختلاف قیمت دارند.

پارتیشن شیشه ای

همان طور که از نام این پارتیشن مشخص است متریال اصلی به کار رفته در آن شیشه است. در پارتیشن اداری شیشه ای امکان استفاده از شیشه‌های مات شونده به جای شیشه‌های معمولی فضای مدرن کاری شما را کامل‌تر می‌کند. طراحی منحصر به فرد و نصب سریع و آسان از مهمترین ویژگی‌های این نوع پارتیشن است.

پارتیشن شیشه ای با فریم آلومینیومی

پارتیشن ام دی اف

پارتیشن ام دی اف نسبت به سایر مدلها ارزانتر است و دارای فریمی از جنس ام دی اف می‌باشد. این مدلها در رنگ و روکش های مختلفی تولید، دارای وزن سبکی بوده و به راحتی قابل جابجایی هستند.

پارتیشن چوبی

در صورتی که بخواهید پارتیشن شما زیبایی بصری خاصی داشته باشد، می‌توانید از چوب راش در آن استفاده کنید. نوع PVC این محصول، دارای قیمت عالی و وزن بسیار سبک می‌باشد. تمیز کردن آن بسیار ساده است و با یک دستمال مرطوب به راحتی تمیز می شود.پارتیشن اداری چوبی می‎تواند فضای محیطی انعطاف پذیرتری را برای کار، مطالعه و سایر فعالیت‎ ها ایجاد کنند. این پارتیشن‌ها تعدادی از مزایا را ارائه می‎دهند که سرمایه گذاری مقرون به صرفه و کارآمد را ایجاد می‎‌کنند.

مدل جدید پارتیشن چوبی

پارتیشن آلومینیومی

به مجموعه پارتیشن‌هایی که در ساخت آن ها از فریم آلومینیوم استفاده شده، پارتیشن‌ آلومینیومی گفته می‌شود. این نوع پارتیشن‌ها را می‌توان با انواع دیگر ترکیب کرد. به عنوان مثال شیشه سکوریت ساده و یا ام دی اف و کرکره و… که می‌تواند به زیبایی و کاربرد این پارتیشن ها بیافزاید.

فریم این نوع پارتیشن‌ها آلومینیومی است و جداره آن با ام دی اف و شیشه تکمیل شده است. با توجه به استفاده شدن فلز آلومینیوم در آن، سبک بوده، استحکام بالایی داشته و به راحتی جابه جا می شود. همچنین پارتیشن آلومینیومی در برابر رطوبت و تغییر دما مقاوم بوده و قابلیت بازیافت دارد.

انواع پارتیشن از لحاظ کاربرد

پارتیشن ها بر اساس محل نصب به دو مدل پارتیشن خانگی و پارتیشن اداری و یا همان پارتیشن های مورد استفاده در مکانهای عمومی تقسیم بندی می شوند.

پارتیشن اداری

پارتیشن‌ اداری برای جداسازی قسمت‌های مختلف یک اداره و سازمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و بر اساس نیازها و کاربرد آن‌ها در ادارات و شرکت‌ها طراحی و تولید می‌شوند. پارتیشن‌ها علاوه بر زیبا نمودن دکوراسیون داخلی و مسائل ظاهری، موجب کاربردی شدن محیط نیز می‌شود. مدل پارتیشن اداری می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر دکوراسیون داخلی شرکت و محل کار شما بگذارد، معمولا مدل پارتیشن اداری برای حفظ نظم و آرامش بیشتر کارمندان و نیز کنترل راحت‌تر آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد که با هزینه ای مناسب تولید و دارای قابلیت جابه جایی نیز هستند. از جمله نکات بارزی که می‌توان در استفاده از پارتیشن اداری نام برد، ایجاد محیطی بدون تنش با دسترسی بالا برای کارمندان است که از بزرگترین دلایل استفاده فراگیر از پارتیشن های اداری است.

انواع پارتیشن اداری

پارتیشن خانگی

پارتیشن دکوراتیو منزل، برای فضای خانه‌، مخصوصا آپارتمان‌های کوچک که عملاً امکان جداسازی محیط و داشتن فضایی مجزا در خانه با استفاده از دیوارها در آن‌ها غیر ممکن است، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. در برخی شرایط دیگر هم فضا به‌ قدری بزرگ است که باید قسمتی از خانه، مثلاً نشیمن و پذیرایی را از یکدیگر تفکیک و فضاهایی جدا ایجاد نمود. پارتیشن خانگی بهترین متریال برای جداسازی و تغییر دکوراسیون ساختمان شماست.

استفاده از پارتیشن‌ خانگی زیبا و جذاب موجب داشتن محیطی بسیار لوکس در منازل خواهد شد. پارتیشن‌ها یا همان دیوارهای جداکننده دارای مدلهای متنوع، رنگ بندی، ابعاد مختلف است که با استفاده از متریالهای مختلف ساخته می‌شود.

انواع پارتیشن دکوراتیو منزل

انواع پارتیشن از نظر قابلیت جابجایی

از نظر نوع کارکرد و قابلیت جابجایی پارتیشن ها به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

پارتیشن ثابت

پارتیشن ثابت بر روی زمین پیچ و مهره و نصب می‌شود و قابلیت جابجایی ندارند. ارتفاع بعضی از این پارتیشن ها بلند است و به سقف متصل میشود و ارتفاع بعضی دیگر کوتاه میباشد.

پارتیشن متحرک

پارتیشن متحرک همان‌طور که از نام این محصولات مشخص است قابلیت جا به جایی دارند و محل قرارگیری این پارتیشن‌ها را می‌توان به راحتی تغییر داد.

پارتیشن متحرک به مدلهایی از پارتیشن گفته می‌شود که در حول محور ریل سقفی یا کفی قابلیت حرکت و جابجایی دارند. از این نوع پارتیشن های اداری بیشتر در فضاهایی که می خواهند به صورت موقت دو فضا از هم جدا شوند استفاده می شود و یا مواردی که میخواهیم به صورت موقت دیواری داشته باشیم تا در صورت نیاز دو فضا را از هم جدا کنیم.

پارتیشن اداری ترکیبی که در ساخت آن از ام دی اف و آلومینیوم و شیشه استفاده می‌شود، نوعی از جدا کننده های سبک هستند که قابلیت پیاده سازی، حمل و نقل و تغییرات بسیار بالایی دارند. پارتیشن دوجداره با ضخامت ۱۳ سانتی متر با استفاده از ام دی اف ۱۶ میلیمتری درجه یک به همراه نوارpvc لبه های MDF که باعث جلوگیری از نفوذ رطوبت و همچنین لب پر شدنه MDF می شود.

انواع پارتیشن

انواع پارتیشن از لحاظ تعداد جداره و عایق بندی

پارتیشن های اداری از نظر تعداد جداره به دو دسته ی زیر تقسیم بندی میشوند:

پارتیشن تک جداره

پارتیشن تک جداره به صورت قاب‌هایی یک تکه با حالت ایستاده اند. وزن این پارتیشن‌ها سبک بوده و به راحتی می‌توان آنها را جا به جا نمود. پارتیشن تک جداره ظاهری ساده دارد و تنوع در آن نسبت به پارتیشن های دو جداره کمتر است. معمولا در این نوع پارتیشن استفاده از یراق آلات اضافی مانند پرده کرکره مرسوم نمی‌باشد. قیمت این پارتیشن نسبت به پارتیشن های دو جداره ارزان تر است.

پارتیشن دو جداره

در پارتیشن دو جداره برای نگه داشتن پارتیشن از ستون استفاده نمیشود، زیرا این پارتیشن‌ها به اندازه کافی مقاوم بوده و استحکام آنها باعث می‌شود، بدون نیاز به ستون بر روی زمین قرار گیرند. در این نوع پارتیشن می‌توان از پرده کرکره در فضای مابین شیشه ها استفاده نمود. یکی از مزیت‌های پارتیشن دو جداره عبور کابل‌های شبکه و سیستم در قسمت های پارتیشن است. بطور تقریبی پارتیشن‌های دو جداره دو برابر مدل های تک جداره هزینه در بر خواهند داشت ولی آنچه در مدل های دو جداره قابل توجه است تنوع بیشتر در محصولات و زیبایی در مدل هایی ست که تا سقف امتداد دارند. پارتیشن‌های دو جداره وظیفه عایق صوتی را بر عهده دارند.

پارتیشن دوجداره به عنوان یک عایق صوتی و حرارتی نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

برخی از محصولات اجرا شده در ورک وود در زمینه پارتیشن:

پارتیشن اداری مدل w12
پارتیشن اداری مدل w13
پارتیشن شیشه ای طرح دار w85
پارتیشن شیشه ای با درب ریلی کد w87

سوالات متداول

پارتیشن چیست و چه انواعی دارد؟

پارتیشن یک نوع دیوار جداکننده برای تفکیک فضا در ساختمان ها می باشد که دارای مدل های مختلفی همچون پارتیشن اداری، خانگی، تک جداره، دو جداره، ثابت، متحرک، شیشه ای، ام دی اف، چوبی و ... می باشد. 

کاربرد پارتیشن چیست؟

پارتیشن بندی برای جداسازی قسمت های مختلف ساختمان و ایجاد یک فضای کاملا مجزا مورد استفاده قرار می گیرد.

هزینه اجرای پارتیشن چقدر است؟

بسته به نوع و ابعاد پارتیشن، هزینه اجرای آن متفاوت است. برای دریافت مشاوره و اطلاع از قیمت نصب پارتیشن با ورک وود تماس بگیرید.


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید